Nieuws

Meestal zijn het leuke nieuwtjes of interessante weetjes die ik plaats op Facebook. Deze keer ander nieuws:

Ergotherapie Hoevenaar zal per 1 augustus aanstaande (in ieder geval voorlopig) sluiten.

Voor ergotherapievragen kunt u contact opnemen met een van de ergotherapeuten uit het samenwerkingsverband West-Brabant of een ergotherapeut van Bravis.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de mooie en leuke tijd. Het werk heeft mij altijd veel voldoening gegeven en iedere dag voor de praktijk werken maakte me weer enthousiast en blij. Het is nu echter tijd voor meer rust en balans.

Graag tot ziens!

Facebook photo

Veters strikken lastig? Op deze manier is het wat makkelijker aan te leren!

Een klein kijkje genomen bij Stichting Wij Samen vanmiddag. Wat een heerlijke en veilige plek om je als kind te kunnen ontwikkelen! Een prachtig initiatief!

Facebook photo

Schrijven is uiteraard veel meer dan het hebben van een goede potlood- en/of pengreep. Het is echter wel een voorwaarde om tot fijn en leesbaar schrijven te komen. Bij ons kunnen kinderen terecht met alle soorten vragen met betrekking tot het schrijven: leesbaarheid, schrijfkramp, te groot schrijven etc.

Door het verbeteren van de fijne motoriek in combinatie met én door middel van het oefenen met schrijven krijgt het kind meer zelfvertrouwen en kan het beter mee in de klas.

Vanuit het samenwerkingsverband West-Brabant wordt een aantal keer per jaar een nieuwsbrief gemaakt met leuke weetjes en informatie over een écht ergotherapeutisch onderwerp. Dit keer gaat het over balans (in) belasting en belastbaarheid, iets waar een ieder wel eens tegenaan loopt.

Er wordt geadviseerd om op tijd te beginnen met het spelenderwijs aanbieden van schrijfspelletjes. Je ziet dan vaak dat kinderen het schrijven in groep 3 makkelijker oppakken. Er zijn verschillende leuke sites met ideeën. Schrijven in scheerschuim of zand zijn vaak favoriet. En vergeet niet meteen de goede schrijfletters aan te leren!

Met het voorjaar in aantocht wordt de scootmobiel weer van stal gehaald. Het veilig rijden in het verkeer kan dan weer even spannend zijn. Een ergotherapeut geeft scootmobielles en zorgt ervoor dat iemand weer veilig over straat kan en durft. Ook kan een ergotherapeut ondersteunen bij het zoeken naar een hulpmiddel voor het verplaatsen buitenshuis.

Facebook photo

Een ergotherapeut kan helpen bij het verbeteren van het maken van transfers, zoals bijvoorbeeld met een tillift. Ook geeft een ergotherapeut advies bij tillen en verplaatsen, bijvoorbeeld wanneer je als mantelzorger steeds meer rugklachten krijgt bij het tillen van echtgeno(o)t(e) of ouder(s).

Facebook photo

'Ergotherapeuten zijn coaches in het doen'
Een mooie beschrijving van ons vak!

Het wordt weer eens bevestigd!

Op zoek naar een hulpmiddel om potten en flessen met gemak te openen, een bh makkelijker te sluiten of om natte doekjes uit te wringen? Op deze site vind je alles en je kunt er met alle vragen terecht!

Wil je (voorbereidend) schrijven op de tablet oefenen met je kind? Hierbij wat leuke app's op een rijtje. Let wel goed op welke letters je kiest omdat iedere school een schrijfmethode heeft (bijv. 'pennenstreken'). Probeer hier bij aan te sluiten. Veel plezier!

Heb je of heeft jouw kind moeite met veters strikken ondanks al het oefenen? Er zijn verschillende soorten oplossingen voor! Denk aan elastische veters, 'greepers' of 'shoeps'. Vraag om advies bij onze ergotherapeut.

www.ulaceveters.nl
www.shoeps.nl
www.greepers.nl

Facebook photo

Klachten in nek, schouders of rug en zit je veel achter een laptop of computer? Wij kunnen je helpen met een simpel werkplekonderzoek en -advies. Bel of mail ons gerust voor meer informatie!

Facebook photo

Wij zijn blij! Nu ook een mooie folder met alle belangrijke info! Een stapel op uw praktijk / balie? Stuur ons even een mailtje of PB.

Gemaakt door: store.kaymill.com

Facebook photo

Altijd leuk! Vanavond een presentatie over ergotherapie mogen verzorgen voor doktersassistenten en praktijkondersteuners van huisartsen uit Roosendaal & omgeving (RAP).

Alle zorgverzekeraars vergoeden in 2016 ook ergotherapie weer voor 10 uur vanuit de basisverzekering. Aanvullend verzekerd? Dan worden er vaak nog (veel) extra behandelingen vergoed. Hierbij een overzicht:

Leuke activiteiten voor kinderen die eigenlijk niet zo van stil zitten en knutselen houden! Dit is heel belangrijk voor het ontwikkelen van een goede fijne motoriek en uiteindelijk voor bijvoorbeeld schrijven en andere schoolse vaardigheden. Lekker aan de slag in de kerstvakantie!

In groep 4 starten alle kinderen met het leren schrijven van de hoofdletters. Op veel scholen wordt gewerkt met de methode 'Pennenstreken'. Hieronder de poster die verkrijgbaar is in de meeste boekhandels. ISBN 978 90 276 0799 7.
Heeft uw kind moeite met het aanleren van de (hoofd)letters? Onze ergotherapeut kan hierbij helpen.

Facebook photo